Articolul acesta am să-l scriu pentru cei pasionați de istorie și bineînțeles pentru cei pasionați de lumea din orient. M-am gândit să scriu despre unul dintre cele mai prospere și evoluate orașe de dinaintea lui Hristos. Despre acest oraș nu se știe foarte multe, ci doar faptul că încă de pe atunci locuințele erau construite ca cele moderne din zilele noastre.
Aveau băi interioare racordate la canalizare, iar străzile erau drepte. Cu toate astea cea mai importantă clădire din oraș rămâne o baie imensă încălzită prin anumite sisteme cu aburi.
Nimeni însă nu știe și nici nu s-a descoperit până în prezent cum au gândit inginerii acelui moment sistemul de canalizare, dar și de colectare a apei folosite. Întrucât nimeni nu se aștepta la astfel de genii în acea perioadă, cred că ar fi mai bine să vă spun și numele orașului.
Mai ales că în curând, 12 august anul curent, va apărea și filmul cu numele și istoria acestui oraș. Mohenjo Daro s-a aflat pe teritoriul Pakistanului de astăzi, iar numele orașului reprezintă numele unei văi ce s-ar traduce – Valea Morții.
Un lucru cât se poate de ciudat, dar în același timp real având în vedere că nimeni nu a găsit nici o explicație și nici nu se cunoaște modul prin care Mohenjo Daro a dispărut.
Cam atât am găsit eu despre acest oraș însă aștept filmul mai ales că unul dintre actorii pricipali este unul dintre actorii mei preferați. Și pentru că tot am adus vorba de film am să vă las aici într-un paragraf mai jos distribuția filmului indian:
- regizat de către – Ashutosh Gowariker
- produs de – Siddharth Roy Kapur / Sunita Gowariker
- dialogurile compuse de – Preeti Mamgain
- scenariul de – Ashutosh Gowariker
- povestea de către – Ashutosh Gawariker
- rolurile principale – Hrithik Roshan / Pooja Hegde
- muzica de – A.R.Rahman
Filmul Mohenjo Daro a avut parte de un buget de 17 milioane de dolari americani și are o durată de aproximativ 150 de minute. Cu un astfel de buget abia aștept să văd conceptul povestioarei orașului dispărut.
Mă intrigă cu atât mai mult pentru că nu am găsit foarte multe detalii despre acest oraș și despre civilizația din zona Văii Indusului, o parte din zona de sud a Pakistanului de astăzi. Abia aștept să văd filmul.
Adaugă un comentariu