Zilele acestea am asistat la o discuție din familie legată de centrala noastră termică pe gaze. Ai mei părinți erau furioși pentru că aceasta nu mai dă un randament bun și cum locuim într-o zonă de deal, temperatura aerului a început să devină din ce în ce mai scăzută, iar noi trebuie să punem în funcțiune centrala.
Curatare centrale termice? Cum facem asta?
Și pentru că nu mai suportam zarva din casă făcută pe acest subiect am început să caut pe vestitul internet cum se poate curăța centrala termică și care sunt cauzele de aceasta nu mai produce căldură așa cum făcea și înainte. Am găsit tot felul de soluții și substanțe chimice de a curăța gudronul, ca mai apoi aceasta să devină ca nouă. Iar pentru cei ce nu știu ce înseamnă gudron vă spun eu, gudronul se poate rezuma și la „rugina” care se acumulează pe suporturile metalice, dar cel mai mult gudronul reprezintă „funingina” acumulată (rezidurile care se depun în urma consumului de carburanți, de exemplu: cărbuni, lemne sau paleți).
Am citit că dacă acest gudron se depune sub formă de strat și poate ajunge la o grosime de 4-5 milimetri, randamentul centralei este foarte scăzut, iar consumul de cărbuni sau lemne este foarte ridicat, rezultând astfel „arderea fără căldură”. După toate căutările mele pot să stau liniștită, pentru că orice problemă are și o rezolvare și nu trebuie să ne impacientăm din lucruri mărunte.
Voi v-ati confruntat cu astfel de probleme?
Adaugă un comentariu