De curând a trebuit să băgăm toate ghivecele de flori în casă, deoarece iarna se apropie se apropie și nu le puteam lăsa în ger. În primul rând, că tata a venit cu ideea să facă niște suporți pentru flori ca să le putem aranja mult mai bine și mai echilibrat prin casă.
Cum o parte dintre florile noastre au nevoie de ceva mai multă căldură, tata a decis că ar fi cazul să le aranjăm prin dormitoarele noastre, unde vom avea căldură în fiecare zi, indiferent de gerul de afară. Zis și făcut – am împărțit florile în dormitorul meu și al părinților mei.
Însă după ce le-am băgat în casă, o parte dintre frunzele florilor au început să se îngălbenească. Drept dovadă că aceasta a fost prima schimbare în acomodarea plantelor cu mediul din dormitoarele noastre. Și ca de obicei am intrat în panică și nu știam ce să le mai fac și ce să le mai pun, doar pentru a nu le pierde.
În scurtă vreme, plantele încet, încet au început să se acomodeze cu mediul din interiorul casei. Știu că de acum creșterea plantelor mele nu va mai fi aceeași. De fapt, creșterea acestora va stagna sau vor crește foarte, foarte greu. Și credeți-mă că nu este foarte ușor să ai grijă de atâtea ghivece cu flori, dar cu puțină înțelegere și ajutor din partea părinților mei, florile mele se vor „pune pe picioare”.
Drept dovadă că plantele mele au început să se acomodeze cu spațiul din casă, unul dintre trandafirii mei japonezi au început să înflorească. Și Doamneee… e o minune să-i vezi așa… Fiecare rămurică să fie plină de boboci, ca mai apoi să îi vezi cum se deschid și să te bucuri de splendoarea lor.

Sunt atât de fericită când îmi văd florile pline de boboci, mai ales în acele momente în care bobocii se deschid și devin adevărate minunății. Sunt încântată de aceste lucruri și nici că aș putea să renunț la ghivecele mele cu flori. Și nu vreau ca acest lucru să fie considerat un semn de egoism, pentru că nu este cazul.
Ba mai mult, de câte ori am avut ocazia am tot împărțit ghivecele mele cu flori. Ba la rude, ba la prieteni și de fiecare dată m-am simțit foarte, foarte bine. Până la urmă să dăruiești ceva nu te costă absolut nimic, iar rezultatul și efectul pe care îl are aceată faptă asupra ta sunt benefice.
Chiar și pentru cea mai nesuferită și dificilă persoană. Așadar nu uitați să dăruiți mai des și să vă bucurați de consecințele acestui fapt.

Adaugă un comentariu