Cred că nu mai este nevoie să vă mai repet că îmi place să citesc foarte mult. Cred că tot ați aflat de pe aici ca imi place să citesc mai ales dacă prin cărți bune în mână nu le mai dau drumul până nu le termin de citit. Sau mai nou în cazul meu se aplică și curiozitatea, mai ales dacă mă mai influențează și câteva persoane din cercul meu, atunci pot spune că fac tot posibilul și imposibilul să găsesc respectuva carte și să o citesc.
In acest articol o să încerc să vă prezint top 5 cărți de citit. Sper să fie de actualitate și în 2024.
‘Adulter” a lui Paulo Coelho
Așa am ajuns și la cartea ”Adulter” a lui Paulo Coelho din pură curiozitate. Dar mai ales că toate prietenele și amicii mei tot vorbeau de această carte, din acest motiv m-am hotărât să o achiziționez și eu și bineînțeles să o și citesc.
Nu pot spune că a fost cea mai bună carte, dar nici cea mai proastă, doar că eu una mi-aș fi dorit ceva mai mult de la acest mare scriitor. În fine, dacă vreți să aflați chiar voi ce se petrece în acea carte (poveste) ar fi mai bine să o citiți chiar voi și să nu vă rezumați doar la comentariile prietenilor, amicilor, pentru că niciodată nu vă veți putea face o părere proprie.
Am aflat și sper să nu fie doar un zvon pe la urechea mea că în aceste momente de zbucium în care simți că piața alimentară a cam luat-o razna de foarte mult timp cam jumătate din populația omenirii ar fi interesată de mâncarea sănătoasă și hrănitoare. Eu am încetat să mai cred că avem o alimentație sănătoasă și este suficient să privesc în jurul meu și să zăresc printre grupuri și grupulețe de oameni, de copii care cred că nu am mai mult de 12 ani, obezi.
Cartea e disponibilă aici.
Nu vreau să supăr pe nimeni, dar cred că avem o îmbătrânire alertă și nimeni nu face nimic, mai ales și asta mi ce pare cel mai tragic toate aceste probleme sunt legate de modul de alimentație și de modul de viață, dacă este activ sau nu, dacă practici sau nu un sport și atenție am spus doar sport nu sport de performanță așa cum oamenii sunt obișnuiți să le confunde.
Enciclopedia Plantelor Medicinale Cultivate Din Romania
Pentru cei interesați de o alimentație sănătoasă își pot achiziționa cărți, reviste, dar și enciclopedia apărută în data de 30 ianuarie 2014. Cartea este scrisă de Mihaela Temelie , iar aceasta se numește ”Enciclopedia Plantelor Medicinale Cultivate Din Romania”.
E disponibilă aici.
Sunt îndrăgostită de tot ceea ce înseamnă povești reale, povești în care să descoperi viața unor oameni, în care să le simți amărăciunea și prin tot ce au trecut ei de la iubire până la durere, de la extaz la fericire.
De unde pot cumpăra cartea ” Fluturi”?
Această întrebare nu este una fără răspuns pentru că am găsit una dintre cele mai potrivite cărți care să-mi satisfacă toate aceste nevoi ale mele, mai ales nevoia de cunoaștere, de trăire a diferitelor sentimente, chiar dacă nu sunt cele mai frumoase, mai pure si mai dulci sentimente, până la urmă toate fac parte din viața noastră inclusiv cele de ură, indiferență și nepăsare.
Dacă mama ar fi aici ar spune că sunt o sadică, dar știu despre ce vorbesc pentru că am urmărit interesul oamenilor din jurul meu pentru acest tip de carte. Și da, această carte care îți poate oferi câte puțin din toate se numește ”Fluturi”, iar autoarea este Irina Binder. Am auzit și varianta că cineva nu poate citi o carte dacă are peste 800 – 900 de pagini, ei bine această frumoasă carte are puțin sub 600 de pagini, mai exact 591 de pagini.
O aveți aici.
Modele de croșetat
Acum vreau să vă prezint o carte care ar veni în ajutorul tuturor persoanelor cărora le pace să mai facă și altceva în afaă de gătit, spălat, cumpărături și cam în mare treburi casnice.
Cu această carte vreau să vin în ajutorul acelor femei care-și exersează creativitatea prin croșetat, folosind, de altfel, această metodă ca una de relaxare. Ei bine, dacă nu știați, puteți învăța să croșetați și din cărți, mai ales că unele dintre aceste modele sunt greu de găsit pe internet.
O astfel de carte cu modele unice și ușor de realizat este și carte lui Sue Whiting denumită simplu ”Modele de croșetat”. Aaaa și nu vă faceți griji pentru că are un preț cât se poate de redus, adică mie una 15 lei nu mi se pare o sumă exorbitantă mai ales că în joc este vorba și de relaxarea mea.
E disponibilă aici.
Inteligența emoțională
În fine, a venit și rândul ultimei cărți pentru că așa v-am promis un top al meu de cinci cărți, pe care le-am citit sau urmează să le citesc ori pe care mi le doresc să mi le achiziționez.
Iar această ultimă carte este o carte pe care doresc să mi-o achiziționez, deoarece este o carte de dezvoltare personală, dar, mai ales, pentru că mai am mult de lucrat cu ale mele sentimente și cu nefericita mea de gândire emoțională, care în loc să mă lase să mă adun mai rău îmi face și mă împrăștie în bucățele mici.
Problema este la mine și știu asta, dar pentru a remedia această problemă am nevoie de pași care să mă ghideze, iar unii dintre acești pași sunt definiți prin cărți. Am găsit o carte despre puterea de control al sentimentelor, aceasta se numește ”Inteligența emoțională”, iar autorul este Daniel Goleman.
E disponibilă aici.
Abia aștept să prind această carte în mână sper să fie un bun început pentru mine.
Ei bine acesta este topul meu de cărți pentru această săptămână, acum aștept și topul vostru pentru că da îmi place să schimb păreri cu voi.
Yamasha a zis
Trăim un paradox, din păcate. Din ce observ, tot mai puțini oameni aleg să citească. Cred ca putem face noi zeci de topuri pentru carti, iar lumea nu face nimic sa se ajute. Pacat.
Florina a zis
Eu zic ca trebuie sa ne orientam spre cartile clasice. Am recitit, de curand Răscoala – Liviu Rebreanu. Pur si simplu, parca traiau in prezent.