Întotdeauna mi-am dorit să-mi modernizez casa de la țară. Am încercat să găsesc mereu ce-i mai bun pentru regiune respectivă, dar și pentru tipul de casă. Nu-i de mirare că mi-au trebuit câteva luni bune în care să învăț despre instalații sanitare, tot ce ține de amenajarea unei case și bineînțeles a trebuit de fiecare dată când nu am înțeles ceva să apelez la specialiști.
Încă nu știu ce tip de calorifer să aleg pentru casa mea. Mai trebuie spus că în fiecare iarnă în zona unde am casa este mult mai frig decât în alte părți din aceeași regiune. Asta probabil și pentru că stau într-o vale și am parte de foarte mulți curenți ce își fac simțită prezența iarna. Dacă nu asta ar fi explicația atunci nu știu ce altceva ar putea fi.
Dar să revin la tipul de calorifere pe care încă nu m-am decis să-l comand. Știam de la bun început că pot găsi calorifere de tip panou și calorifere de tip portprosop. Mă gândeam că poate aș folosi un calorifer de tip portprosop la baie, dar cum baia mea este foarte micuță nu cred că acesta m-ar ajuta prea mult. Atunci de voie de nevoie am început să caut mai multe detalii despre acest tip de calorifere, iar aici am găsit suficiente noțiuni care să mă ajute în această privință.
Însă sunt multe lucruri despre calitatea materialului pe care îl are în compoziție un anumit tip de calorifer. Am înțeles de la tatăl meu că cel mai răspândit material pentru calorifere pe la noi este oțelul, căci este și cel mai ieftin pe piață. Dar asta nu înseamnă că este și cel mai bun. Cred că toată lumea știe cât de greu se poate încălzi un calorifer din oțel față de cele din aluminiu spre exemplu.
Chiar dacă este un bun conductor, aluminiu nu este foarte folosit deoarece prețul lui este mai ridicat și nu toată lumea are posibilitatea să-l achiziționeze.
Cu toate astea trebuie să-mi asum toate riscurile și să investesc în ceea ce-mi poate fi de folos mai mult timp. Nu mă gândesc să pun calorifere în toată casa doar pentru o iarnă, iar acest lucru schimbă complet situația.
Mulți spun că aceste calorifere sunt greu de întreținut, mai ales că în fiecare iarnă trebuie să ai grijă să le cureți. Eu nu cred că asta ar fi o problemă, căci același lucru se întâmpla și înainte când aveam sobele de teracotă. Și acelea trebuiau curățate în fiecare toamnă.
Ceea ce m-a făcut să renunț la sobele din teracotă a fost din cauză că s-au spart mai multe plăci și nu am mai găsit acel model și culoare pentru a le înlocui. Și în afară de acest lucru consumul pe care îl au sobele de teracotă este mult mai mare decât investiția cu cele mai costisitoare calorifere. Gândiți-vă cât voi putea economisi în fiecare iarnă dacă voi avea calorifere, practic în două, cel mult trei ierni voi amortiza investiția.
Adaugă un comentariu