Fiecare dintre noi trece printr-o perioadă în care este răcit și gripat. Înainte de a merge la farmacie, trebuie să cunoaștem unele metode destul de simple pentru a combate simptomele de răceală și gripă. Tabloul clinic al unei astfel de stări este binecunoscut de noi toți. Prezentăm dureri de cap, febră, rinoree (curgerea nasului), inflamarea amigdalelor, dureri musculare, stare de rău general.
Oare ce e de făcut pentru a ne simți mai bine?
Un lucru important într-o astfel de stare este hidratarea. Trebuie să consumăm băuturi călduțe (ceaiuri), sucuri de fructe, o mare cantitate de apă la temperatura camerei. Este necesar ingerarea de 8-10 căni de lichid în 24 de ore, evitarea consumului de cafea și băuturi carbogazoase. Un remdiu pe care eu îl folosesc de fiecare dată când sunt răcit și gripat este ceapa (pe care oricare dintre noi o are la dispoziție). Ceapa are proprietăți antiseptice și antiinfecțioase, iar SIROPUL DE CEAPĂ este recomandat in tratarea tusei.
Care este modul de întrebuințare al cepei?
SIROPUL DE CEAPĂ – mod de administrare și preparare
La 250 ml de apă fiartă se adugă 2-3 lingrițe de miere, se fierbe 10 minute, apoi se adaugă o ceapă de mărime medie și se mai lasă la fiert înca 10 minute. Se va admininstra 3 lingurițe de sirop pe zi. Răceala și gripa apar în gerneral la persoanele cu o imunitate scazută, iar în această categorie se includ persoanele mai vulnerabile fiind bătrânii și copiii.
Un rol importantat în susținerea unui sistem imunitar puternic este vitamina C, care este solubilă în apă, un puternic antioxidant, aceasta conlucrând cu vitaminele A și E în lupta cu infecțiile. Cantități mari de vitamina C găsim în fructe (citrice, măceșe, coacăze negre, kiwi), legume (ardei iute, varză).
Să nu uităm de simplele măsuri de igienă:
- spălatul pe mâini, cât mai des cu apă și săpun;
- spălarea cu apă din abundență a fructelor și legumelor;
- evitarea zonelor aglomerate;
- prezentarea la medic dacă simptomele se agravează;
- evitarea automedicației și administrarea după ureche a antibioticelor – acestea ne pot face mai mult rău decât bine.
Este indicat să facem multă mișcare în aer liber, plimbare, să fim pozitivi și să zâmbim mai mult.
un articol scris de – Ionuț Bălbărău
Adaugă un comentariu