Cred că duminică am tras lozul câștigător sau cel puțin din persectiva unora cam așa s-a întâmplat. Însă ceea ce a urmat acasă au fost câteva ore bune de stat în picioare, curățat cireșe și transformarea acestora în dulceață. Nu mă plâng de asta, căci îmi place să văd cămara încărcată cu de toate.
Ba mai mult decât atât am o plăcere deosebită atunci când vine vorba de pregătirea dulcețurilor și gemurilor pentru perioada rece și nu numai. Ideea e că în momentul în care m-am dus prin târgul din zonă am cumpărat cireșe la ofertă și așa am reușit să pregătesc și dulceață și o cantitate destul de mare de gem de cireșe.
Iar dacă vă întrebați cum am făcut dulceața răspunsul este unul foarte simplu sau mai bine spus procedeul îl veți descoperi în pașii următori:
- am spălat cireșele și le-am scos sâmburii;
- le-am lăsat un timp cu un strat de zahăr în bolul în care le-am curățat;
- am pregătit lichidul pentru dulceață – format din apă și zahăr;
- am lăsat cireșele la fiert în lichid;
- iar aproape de final am adăugat câteva felioare de lâmâie și ceva zahăr vanilat pentru aromă;
- am lăsat dulceața la răcit, iar apoi am pus-o în borcane;
După cum am spus și mai devreme procesul de preparare al dulceței de cireșe nu este unul foarte greu de realizat. Ba mai mult decât atât eu una m-am și distrat alături de mama mea. Până la urmă am avut parte de un timp de calitate și am încercat pe cât posibil să ne bucurăm de acesta.
Totuși nu a fost rău că am dat aproximativ 25 lei pe 3 lădițe de cireșe a câte 6 kg pentru dulceață și încă 4 kg de cireșe pentru masă. Ce-i drept totul a ieșit perfect și parcă nici nu a mai contat timpul pe care l-am petrecut pentru pregătirea dulceței și a gemului de cireșe.
Adaugă un comentariu