Corporațiile ne fac să fim aproape de București. Majoritatea prietenilor mei sunt acolo. Majoritatea oamenilor încearcă să câștige un ban în plus. Astfel, București a devenit un oraș neîncăpător. O aglomerare de oameni care nu mai are loc.
Poate să facă Firea ce-o vrea. Poate să fure bani, poate să construiască trenuri pe sus și așa mai departe.
București nu mai este un oraș de trăit. Bucureștiul este o haită de oameni care încearcă să supraviețuiască.
Sigur, dacă ne gândim pe ansamblu în București se dă ora exactă. Acolo, în Cluj, în marile orașe poți să câștigi mai bine decât în orașele moarte. Ceea ce lumea de la noi uită, însă, este timpul.
Lumea câștigă 3-400 de lei la salariu, are o poziție bună, eventual scrisă în engleză să dea bine la ego și la Facebook, dar pierde minim 2 ore pe zi. 10 ore pe săptămână. 40 de ore pe lună.
Oare mai discutăm de lucruri OK?
Oare merită să mai stai în București ca să te bucuri de un surplus la salariu? Poate că o cumpătare și o analiză mai bună a situației face ca în provincie să fie la fel de bine. Nu ai neapărat nevoie de cel mai nou iPhone, de cel mai nou televizor ca să trăiești bine. Să fii fericit… cu tine, cu ai tăi.
Ionut a zis
Situatia asta o intalnim in toate capitalele din lume. Sunt avantaje si dezavantaje. Eu cred ca Bucurestiul este un oras frumos care merita o infrastructura moderna. Totodata, este necesar sa conservam istoria protejand cladirile istorice si vechea arhitectura.
Kitty a zis
Păi noi nu suntem în stare să păstrăm ce avem, dar să mai și facem infrastructură nouă, modernă…