Să iei o masă de călcat poate fi o treabă simplă pentru unele persoane. Pentru altele nu este chiar atât de ușor. Așa că ne-am hotărât să tragem linie și să vă spun cum să alegeți cea mai bună masă de călcat.
Știți și voi că pasiunea mea este bazată pe această zonă. Îmi place să croșetez, îmi place să îmi croiesc rochițele și tot ce ține de acest lucru. Nu îmi place întotdeauna să calc, dar am grijă ca prietenul meu să fie ocupat.
Pentru cei grăbiți, vreau să vă recomand cele mai bune 3 modele de mese de călcat:
- Masa de calcat Heinner HR-DGR-003, 125 x 42 cm
- Masă de călcat multifuncțională Dazzl PRO cu rotire 360
- Masa de calcat VANORA Evoria VN-GDR-15016 105 x 35 cm
Ce trebuie să știm despre alegerea unei mese de călcat?
Nu am avut un buget foarte mare când mi-am ales masa. Sigur, nici nu cred că aș fi investit într-un masă profesională. După cum vedeți și în recomandarea de mai sus cea de-a 3 a variantă este una profesională. Puțini își permit așa ceva și, dacă ne gândim bine, nu știu dacă merită să o alegi pentru acasă. Mai degrabă într-o zonă profesionistă, unde calitatea este pe primul loc.
Așadar, facem o sinteză mică pentru ce ar trebui să urmăriți când alegeți o masă:
- bugetul
- materialul din care este realizată
- felul în care se poate ajusta
- dimensiunile și calculele pentru a vedea dacă ne avantajează în zona în care o vom folosi
- greutatea acesteia
Ce tipuri de mese de călcat avem?
Putem spune că avem 2 tipuri de mese de călcat:
- mese de călcat convenționale
- mese de călcat electrice
Cele convenționale sunt folosite, în special, pentru acasă, pentru gospodinele care vor să aibă așa ceva în casă sau în apartament. E perfectă dacă nu calci decât ocazional, pentru familie.
Dacă o vei folosi pentru mai mult timp automat va trebui să mergi pe o masă de călcat electrică. E un model ceva mai costisitor, dar beneficiile sunt vizibile. Pierzi mult mai puțin timp cu călcatul rufelor pentru că cea electrică se încălzește și, practic, vei călca pe ambele părți materialul.
Sistemul de pliere cât mai performant
Orientați-vă spre un sistem bun de pliere. E ok pentru voi să luați o masă de călcat ce are un sistem cât mai practic care să poată să se strângă și deschidă ușor. Aveam un model foarte prost, la un moment dat, iar prietenul meu era rugat mereu să mă ajute să întind masa. Odată cu investiția într-un model bun de masă de călcat lucrurile s-au schimbat.
Dimensiunile mesei de călcat
Încă de când am renovat am avut grijă să ne realizăm un loc al mesei de călcat. La fel și pentru uscătorul de rufe. Acestea stau foarte bine în debaraua mică ca să nu fie vizibile și să nu îmi mănânce spațiul din casă.
Dimensiunile clasice ar fi undeva la 130/40 cm sau 12/35 cm. Mai sunt modele mici, de 70/30 cm, dar eu una nu aș recomanda. Știți bine că e nevoie de spațiu dacă veți călca hăinuțe mai mari. Trebuie să fie o masă eficientă.
Materialul mesei de călcat
Evident că cea mai bună masă de călcat are materialul din bumbac. Așadar, e clar că trebuie să alegeți această variantă. Nu sintetic, nu materiale proaste. Mă gândesc că nu vreți să schimbați la 2 luni masa de călcat.
Sigur că este mai bună, mai eficientă, dar este adevărat faptul că este și mai scumpă. Dacă vrei o masă de călcat cu un blat care se încălzește trebuie să alegi așa ceva.
Branduri de buget
- Heinner
- Kring
Branduri Premium
- Philips
- Bosch
Am încercat să realizez unul dintre cele mai interesante ghiduri pentru a vă îndruma în alegerea corectă a unei mese de călcat. De asemenea, vă invit să discutăm în comentarii pe baza acestor lucruri.
Adaugă un comentariu