Apa pe care o consumam zilnic se poate transforma în timp într-un dușman al sănătății noastre. Impuritățile, cantitatea prea mare de clor, depunerile venite de pe țevile prin care circula apa, toate ajung în organismul nostru și ne atacă de la stomac la rinichi și sistemul excretor.
Ca să o putem bea în continuare fără să ne temem apa trebuie filtrata cu dispozitive speciale numite filtre. Filtrele de apă sunt de diverse dimensiuni și tipuri, se pot monta fie direct la robinet, pe țevile care vin spre robinet sau în subsoluri, au consumabile care trebuie înlocuite în permanență pentru a asigura o filtrare apa cât mai eficientă.
Dacă și dvs. țineți la sănătate și vreți să vă cumpărați un filtru de calitate vă prezentăm câteva dintre cele mai cunoscute, precum și avantajele lor.
Tipuri de filtre și avantajele lor
Poate cel mai popular filtru e cel cu carbon activ.
De ce e așa de bun carbonul?
Pentru că poate elimina poluanții, de la pesticide și solvenți la ierbicide, pentru ca mirosul de clor și clorul din apă vor dispărea imediat, dar și pentru că îmbunătățește gustul apei.
Alt avantaj al filtrului de carbon este că prețul este mic, se poate monta pentru apa de rețea, accesoriile și piesele de schimb active se găsesc peste tot, așa că nu veți avea probleme la utilizare.
Acestea sunt în special pentru filtrare apa la temperatură înaltă, se pot recicla, elimina chiar și metalele grele, alături de clor, nu permit bacteriilor să se dezvolte și să ajungă în organismul nostru.
Spre deosebire de filtrele cu carbon activ, filtrele cu cartuș nu elimină poluanții și bacteriile din apa de foraj sau fântână. Mai moderne și la fel de căutate ca și precedentele sunt filtrele cu osmoza inversă, fiind filtrate aproape 98% din impuritățile organice și anorganice.
Ambele substanțe nocive pentru organism sunt eliminate rapid, dispar și bacteriile, fungii, algele, paraziții, sunt foarte bune pentru apa din fântâni și puțuri. Totuși poluanții și clorul rămân în apă, procesarea apei e lentă, apa e demineralizată, consumul de apă e destul de mare pentru obținerea unui litru de apă purificată.
Pentru purificatoare portabile și pentru o filtrare mai bună a apei puteți folosi și filtre cu ceramică, însă acestea nu elimină prea bine clorul și poluanții, trebuie să spălați mereu filtrul.
Apa mai sigură pentru consum și fără gust și miros neplăcut
Sunt și variante în care puteți combina două filtre, puteți adăuga lămpi cu UV pentru sterilizarea apei, însă apa nu trebuie să aibă turbiditate-lampile UV sunt complementare pentru mai multe tipuri de sisteme de filtrare.
Ideea este să citiți cu atenție specificațiile și să alegeți filtre de calitate, chiar dacă prețurile pot fi un pic mai mari. De asemenea este foarte important să schimbați părțile active în funcție de recomandările producătorilor și să le poziționați pe instalații conform indicațiilor instalatorului.
Indiferent ce alegeți veți avea o apă mai curată, mai sigură pentru consum și pentru folosit la mâncare, nu veți risca nimic dacă o veți consuma, gustul și mirosul vor fi mult îmbunătățite, iar calitatea apei va fi mult mai bună.
Adaugă un comentariu