Tensiometrele au ajuns la mare căutare. Faptul că suntem din ce în ce mai bolnavi nu este o noutate. Dar, pe lângă faptul că mâncarea este din ce în ce mai proastă, nici nu avem o educație atât de bună în această privință.
Alegem gustul bun, alegem să mâncăm prost, nu ne uităm pe etichetă să vedem dacă lucrurile pe care le mâncăm sunt cât de cât sănătoase.
În felul acesta lumea are probleme cu kilogramele în plus, cu sedentarismul, iar toate acestea se sparg în capul nostru, mai devreme sau mai târziu.
Din păcate, ne dăm seama de asta când este prea târziu, când medicul ne descoperă tensiunea mare, când avem probleme la circulație și așa mai departe.
Ideea este că ar fi bine să ne obișnuim să ne imunizăm noi, nu medicul de familie sau cel de specialitate. El ne oferă niște recomandări, până la urmă. E treaba noastră dacă ținem sau nu cont de sfaturile acestora.
Model | DETALII | Preț |
---|---|---|
Omron M2N | semi automat | VEZI DETALII |
Medisana BU 540 | de braț | VEZI DETALII |
Beurer BC30 | de încheietură | VEZI DETALII |
Revenind la tensiometre. Acestea sunt de două tipuri:
- mecanice
- digitale
Se spune că cele mecanice sunt mai exacte. Totuși, este dificil să luați tensiunea singuri cu pompița. Cele digitale, pe de altă parte, sunt mai ușor de folosit.
Dar au o abatere mai mare. Eu încerc să iau tensiunea de 2,3 ori și să fac o medie cu acestea. Marele avantaj este că poți lua foarte ușor și singur tensiunea. Pui la braț și tensiometrul rezolvă totul.
Un dezavantaj al acestora este că, cele mai multe dintre ele, sunt pe baterii. Acelea alcaline, din comerț. La un moment dat, am încercat cu baterii de la aparatul foto. Ca acestea. După câteva zile au început să se ducă bateriile, iar abaterea era din ce în ce mai mare. Erau diferențe de tensiune.
Așa că am renunțat la baterii și am găsit pentru modelul pe care îl folosesc un transformator. Acum îl ținem în priză ori de câte ori vrem să ne luăm tensiunea și nu mai avem grijă cu bateriile. Sigur, luăm de 2,3 tensiunea, vedem dacă este foarte mare și facem o medie pentru siguranță.
Tensiometru electric sau digital?
Noi avem tensiometru electric de la Omron. Dacă nu mă înșel este modelul acesta. Un model nu foarte ieftin, dar nici foarte scump. La vremea aceea costa peste 300 de lei.
Când l-am achiziționat ne-am orientat după următoarele:
Manșeta
În funcție de cât de mare are brațul persoana care îl va folosi, acesta poate fi de mai multe feluri. Al nostru, după o lungă folosire, deja dă semne de oboseală. S-a făcut cam urât. În tabelul de mai jos aveți 3 dimenisiuni ale manșetei ce se găsesc în comerț.
Prețul
Bugetul întotdeauna a fost o problemă. Sănătatea a devenit un lux pentru foarte mulți dintre noi. Totuși, revin la ideile din începutul articolului: protejați-vă înainte să ajungeți la medic. Imunitatea slăbită nu face bine nimănui.
Prețurile pentru astfel de tensiometre pleacă de la 100 de lei și pot ajunge să coste și peste 500 de lei. Sigur, acelea au opțiuni de marketing: bluetooth, funcții smart, ce nu ne ajută prea mult.
Tensiometru de braț sau de încheietură? Ce să aleg?
Tensiunea se poate lua din ambele locuri. Chiar și din deget se poate luat. Dacă nu sunt motive punctuale pentru acele persoane, eu vă recomand să luați pe cele de braț, nu de încheietură.
Mai nou, există ceva ceasuri care se pare că sunt reglementate și pe la noi. Abaterea mi se pare mult prea mare decât la cele clasice. Eu nu aș insista cu ele.
GHID ALEGERE TENSIOMETRU
Păreri Pro
- Panasonic
- Scala
- Omron
Păreri Contra
- Sendo
- Hartmann
- Beurer
Am încercat să realizez unul dintre cele mai interesante ghiduri pentru a vă îndruma în alegerea corectă a tensiometrului. De asemenea, vă invit să discutăm în comentarii pe baza acestor lucruri.
mirela vlaicu a zis
Buna recomand Omron, tensiometrele de la ei sunt validate clinic, eu folosesc m3 comfort si sunt foarte multumita de el!