Distilarea apei se află printre cele mai importante procese de lucru dintr-un laborator. De ce este atât de esențial un asemenea proces? Pentru că asigură puritatea și calitatea apei care va fi folosită pe urmă în tot felul de experimente și proceduri de testare.
Contaminanți precum chimicalele, microbii, metalele grele și sedimentele pot influența acuratețea rezultatelor. Și pot duce chiar și la deteriorarea instrumentelor de laborator atât de delicate. Prin urmare, într-un laborator ar trebui să existe musai un bidistilator de apa Boeco, care poate fi comandat de la Precisa.
Cum se obține apa distilată de folos în laborator
Există anumite metode prin care se poate obține apa pură de laborator, cu care se poate lucra eficient. Ne referim aici la dispozitive de filtrare și la sisteme de deionizare. În orice caz, distilarea apei cu ajutorul unui distilator este de obicei metoda preferată. Din ce motiv anume? Datorită puterii de îndepărtare a unei game largi de impurități. Inclusiv molecule organice nevolatile și ioni metalici.
Apa distilată este produsă printr-un proces de încălzire a apei până se ajunge la o fază de vapori. Condensarea ei se face într-o parte separată. Acest lucru duce la îndepărtarea impurităților. Și lasă în urmă o apă pură, fără niciun fel de minerale.
Ne putem închipui ușor acest lucru gândindu-ne la experimentele de chimie din laborator pe care le-am făcut în școală sau liceu. Apa în starea aceasta ideală poate fi obținută prin utilizarea unui bidistilator de apa Boeco de la Precisa.
În cadrul laboratoarelor științifice, apa distilată este folosită adesea ca agent de spălare. Sau ca agent de clătire a diferitelor instrumente și dispozitive de măsură care sunt folosite în tot felul de activități. Apa deionizată este o formă des folosită a apei pure în activitățile din laborator.
Este obținută printr-un proces care îndepărtează sărurile minerale. Acest lucru poate fi produs prin folosirea unor filtre specializate.
Cum se face util un bidistilator de apă Boeco într-un laborator de lucru
Distilatoarele de apă precum modelul Boeco de pe site-ul precisa.ro funcționează într-un mod simplificat. Procesul de distilare începe cu apa care este încălzită într-o cameră de fierbere până când ajunge la punctul de vaporizare. Apa se vaporizează, apoi lasă în urmă orice impurități și contaminanți care nu sunt volatili. Chimicale, microbi, metale grele sau tot felul de sedimente vor fi îndepărtate.
Vaporii de apă sunt mai apoi răciți și condensați înapoi în formă lichidă, fiind colectați într-un vas separat de stocare. Rezultatul obținut este o apă curată și pură, numai bună de a fi pusă la treabă în munca din laborator. În plus, pe lângă îndepărtarea contaminanților nevolatili, sistemele de distilare a apei pot filtra și molecule organice nevolatile, în general minerale și o varietate de chimicale, la fel și ioni.
Asta va transforma procesul într-unul ideal pentru producerea unei ape de calitate, de folosit cu precădere în laboratoare și în alte împrejurări unde este nevoie de apă pură. Aparatura de laborator calitativa si performanta este obligatorie pentru o muncă de calitate, cu rezultate care să fie cât mai detaliate și concise.
Există variate tipuri de distilatoare disponibile pe piață, de la aparaturi de sine stătătoare până la sisteme portabile. Este însă important să fie alese modele de calitate înaltă pentru a asigura producerea unei ape cât mai bine filtrate, pure, de calitate.
Contact:
Adaugă un comentariu