Fiecare situatie limita din viata are si rezolvare daca stii de la inceput cum sa o gestionezi si ce decizii sa iei. Parintii isi doresc tot ce este mai bun pentru copiii lor si vor sa le ofere conditii optime de crestere. Exista totusi familii si cazuri in care aceste conditii optime nu pot fi oferite exclusiv acasa, in mediul familial si este nevoie de ajutor de specialitate. Autismul este una dintre conditiile care necesita interventia unor specialisti care sa ajute copilul sa se dezvolte si acesta poate fi gasit la Centrul Pas cu Pas.
Acest centru este destinat terapiilor de recuperare a copiilor cu autism si alte tulburari. Acestia pot fi alaturi de copilul tau si il pot ajuta ca pas cu pas sa obtina rezultatele dorite, astfel incat sa aiba parte de o copilarie cat mai aproape de firesc si sa se poata bucura de micile placeri ale vietii. Printre tehnicile si terapiile utilizate in tot acest lung proces, acestia au integrat si terapia 3C. Ce este si cum ajuta poti afla in continuarea articolului.
Despre terapia 3C
Terapia 3C vine in sprijinul dezvoltarii psihomotorii copiilor cu autism si presupune anumite exercitii fizice specifice. A primit aceasta denumire datorita celor trei etape pe care le urmeaza si anume constientizare, coordonare si concentrare.
Autismul are implicatii in toate ariile dezvoltarii si anume cognitiv, comportamental si de motricitate, atat fina cat si grosiera. Deci, terapia 3C la Centrul Pas cu Pas Suceava realizata de specialisti acreditati in domeniu urmeaza pasii specifici.
Constientizarea este primul pas spre schimbare si unul dintre cele mai importante. Atunci cand copilul intampina dificultati cu privire la proprioceptie, celelalte aspecte cu siguranta intarzie sa apara. Exersand constientizarea propriei corporalitati pentru inceput, mai apoi va fi mai usor sa se dezvolte si pe celelalte planuri.
Coordonarea este cea de-a doua etapa care se realizeaza cu ajutorul unor obiecte specifice, unde este exersata motricitatea fina si grosiera. Daca copilul isi constientizeaza corpul si mai apoi incepe sa isi coordoneze miscarile, mai apoi poate fi obtinuta concentrarea pentru anumite aspecte specifice importante.
Aceasta terapie este doar un plus adus in acest proces de dezvoltare a copiilor cu autism si nu contravine cu nici una dintre celelalte terapii cunoscute pana acum. Totusi, utilitatea acesteia a fost dovedita pe parcursul anilor in care a fost aplicata si amplifica rezultatele pozitive.
Mai multe detalii despre acest proces si toate celelalte terapii utilizate poti gasi daca accesezi site-ul www.centrulpascupas.ro.
Contact:
0721 861 125
Suceava, Str. Mărășești, Nr. 18
Et. 4, Camera 8
Adaugă un comentariu